Biochemik - mliekarská výroba
Základné údaje: 3 - ročný učebný odbor, končiaci záverečnou skúškou a výučným listom, pre chlapcov a dievčatá
Podmienky prijatia:
- zdravotná spôsobilosť,
- úspešné ukončenie základnej školy,
- bez prijímacích skúšok,
Absolvent vie:
- samostatne vykonávať odborné technické a technologické činnosti v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu a gastronómie
- vykonávať fyzikálno - chemické mikrobiologické rozbory surovín, spracúvať mlieko a pomocné látky,
- ovládať základy správnej výživy, hygieny, kvality surovín a základy ekonomiky,
- ovládať príslušnú techniku, stroje a zariadenia, príslušné technológie, základy ekonomiky výroby a služieb,
- kontrolovať dodržiavanie technologických postupov pri výrobe, obsluhovať zložité technologické zariadenia, viesť pracovné skupiny, zadávať úlohy a kontrolovať ich plnenie,
- môže pokračovať v nadstavbovom štúdiu a získať maturitné vysvedčenie