Biochemik - mliekarská výroba

Základné údaje: 3 - ročný učebný odbor, končiaci záverečnou skúškou a výučným listom, pre chlapcov a dievčatá

Podmienky prijatia:

  • zdravotná spôsobilosť,
  • úspešné ukončenie základnej školy,
  • bez prijímacích skúšok,

Absolvent vie:

  • samostatne vykonávať odborné technické a technologické činnosti v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu a gastronómie
  • vykonávať fyzikálno - chemické mikrobiologické rozbory surovín, spracúvať mlieko a pomocné látky,
  • ovládať základy správnej výživy, hygieny, kvality surovín a základy ekonomiky,
  • ovládať príslušnú techniku, stroje a zariadenia, príslušné technológie, základy ekonomiky výroby a služieb,
  • kontrolovať dodržiavanie technologických postupov pri výrobe, obsluhovať zložité technologické zariadenia, viesť pracovné skupiny, zadávať úlohy a kontrolovať ich plnenie,
  • môže pokračovať v nadstavbovom štúdiu a získať maturitné vysvedčenie

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Marec 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31